Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wat veroorzaakt oververhitting van mijn Volvo S60?

Een van de meest frustrerende complicaties die op een Volvo S60 kan voorkomen, is het zien stijgen van de temperatuurmeter. De waarheid is dat een meter die boven de 90/100 ° uitkomt meestal een teken is dat uw Volvo S60 warmt op. Als u zich in deze omstandigheid bevindt, heeft u er goed aan gedaan om deze webpagina-link te bekijken, omdat we u zullen helpen de oorzaak te achterhalen en de trigger te begrijpen. Om dit te doen, zullen we allereerst kijken naar de verklaringen voor oververhitting van de motor en de gevaren die u loopt, en vervolgens welke oplossingen voor u beschikbaar zijn om dit fenomeen te elimineren.

Waarom raakt mijn Volvo S60 oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Volvo S60 die warm wordt, is een indicatie van een groot probleem. Je moet niet denken dat je het later zult redden, want als je dat wel doet, loop je het risico onomkeerbaar de motor van je auto te verwonden. In werkelijkheid, Als uw Volvo S60 warm wordt en u blijft rijden, loopt u het risico dat de motor van uw auto breekt. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, wat warmte veroorzaakt. Deze warmte moet worden beheerst omdat deze de motoronderdelen kan beschadigen. Als je ziet dat er witte rook uit je motor begint te komen en je merkt dat je vermogensverlies optreedt, dan warmt je Volvo S60 op en verwond je je motor, dan moet je stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een opwarming van de Volvo S60?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als je regelmatig zonder koelvloeistof komt te zitten en je systeem regelmatig bijvult, is er mogelijk een lek, dus laat je systeem op lekken controleren. Het is ook denkbaar dat het uw cilinderkoppakking is die defect is, in welk geval u “mayonaise” moet ontdekken in het gebied van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  Het doel van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor op de optimale temperatuur is, als deze kapot is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Volvo S60 opwarmen. Controleer de staat.

 • Een geblokkeerde radiator

  Ondanks het feit dat deze situatie niet zo vaak voorkomt, zullen uw koelribben, als uw radiator erg vuil is of verstopt is met onzuivere stoffen, hun rol niet meer vervullen en op warme dagen kan uw Volvo S60 oververhit raken.

 • Een ventilator die niet meer werkt

  Vergeet niet om de staat en prestaties van uw ventilator te onderzoeken, naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Volvo S60, speelt deze een belangrijke rol bij het koelen van uw motor wanneer het het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van een storing en reizen met lage snelheid, zal uw auto onvermijdelijk opwarmen.

 • Een beschadigde waterpomp

  Om af te sluiten is het denkbaar dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. In werkelijkheid is het zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te laten stromen, in geval van problemen stopt deze actie en wordt uw Volvo S60 warm. Dit kan worden veroorzaakt door een defecte riem die uw pomp heeft beschadigd. Als dit het geval is, ga dan naar uw servicegarage.

Hoe kan ik het probleem van een opwarming van de Volvo S60 oplossen?

Naast het controleren van alle auto-onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw Volvo S60 opwarmt, moet u de juiste beslissingen nemen om de risico’s te beperken in het geval uw voertuig warm wordt en u geen andere oplossing heeft dan naar huis te gaan, of om naar je monteur te gaan.

Hier zijn een enkele tips als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte van de motor beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km / u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Volvo S60 te regelen.

 • Stop de motor van uw Volvo S60 als u 100 ° haalt of overschrijdt:

  Wees niet gehaast, in een omstandigheid van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij kapot gaat.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u een deel van de warmte uit het motorblok afvoeren, het is een efficiënt antwoord. En omgekeerd, zet uw airconditioner uit die warmte produceert.

Als u meer handleidingen over de Volvo S60 wenst, ga dan naar onze categorie Volvo S60.

Weiterlesen:
Waar is de autoradiozekering op de Volvo S60?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector