Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wat veroorzaakt oververhitting van mijn Volvo V60?

Een van de meest frustrerende problemen die zich bij een Volvo V60 kunnen voordoen, is het zien stijgen van de temperatuurmeter. In feite is een meter die boven 90/100 ° uitkomt meestal een indicatie dat uw Volvo V60 warmt op. Als u zich in deze omstandigheid bevindt, heeft u er goed aan gedaan om op deze link te klikken, omdat we u zullen helpen de bron te situeren en het motief te begrijpen. Om dit te bereiken, zullen we in het begin nagaan wat de oorzaken zijn van oververhitting van de motor en de risico’s die u loopt, en ten tweede welke oplossingen beschikbaar zijn om dit fenomeen te stoppen.

Waarom raakt mijn Volvo V60 oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Volvo V60 die warm wordt, is een teken van een kritiek probleem. Je moet niet denken dat je er later mee te maken krijgt, want als je dat wel doet, loop je het risico de motor van je auto onomkeerbaar te beschadigen. In feite, Als uw Volvo V60 warm wordt en u blijft rijden, riskeert u in feite het breken van uw automotor. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, waardoor warmte wordt opgewekt. Deze warmte moet worden beheerst omdat deze de motoronderdelen kan aantasten. Als je witte rook uit je motor ziet komen en je verliest vermogensverlies, je Volvo V60 warmt op en je beschadigt je motor, moet je stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een opwarming van de Volvo V60?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als uw koelvloeistof regelmatig opraakt en uw systeem regelmatig bijvult, is er mogelijk een lek, dus laat uw systeem op lekken controleren. Het is ook mogelijk dat het uw cilinderkoppakking is die defect is, in dat geval moet u “mayonaise” herkennen in het gebied van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  Het doel van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor de optimale temperatuur heeft. Als deze kapot is, komt de koelvloeistof nooit in de motor en wordt uw Volvo V60 warm. Controleer de staat.

 • Een geblokkeerde radiator

  Ondanks het feit dat deze situatie minder vaak voorkomt, zullen uw koelribben, als uw radiator erg vuil is of verstopt is met onzuivere stoffen, zijn werk niet meer doen en op warme dagen kan uw Volvo V60 oververhit raken.

 • Een fan die niet meer werkt

  Vergeet niet om de staat en prestaties van uw ventilator te onderzoeken, en de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Volvo V60, heeft een doorslaggevende taak bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van pech en rijden met lage snelheid, zal uw auto zeker warm worden.

 • Een beschadigde waterpomp

  Eindelijk is het mogelijk dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. In feite is het zijn taak om het koelmiddel door het circuit te laten stromen, in geval van problemen stopt dit proces en warmt uw Volvo V60 op. Dit kan te wijten zijn aan een defecte riem die uw pomp heeft vernield. Als dit uw geval is, ga dan naar uw garage.

Hoe kan ik het probleem van een opwarming van de Volvo V60 oplossen?

Naast het controleren van alle auto-onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw Volvo V60 opwarmt, zult u de juiste oplossingen moeten nemen om de risico’s te beperken als uw auto warm wordt en u geen andere oplossing heeft dan naar huis te gaan of ga naar je automonteur.

Hier zijn een enkele tips als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de door de motor vrijkomende warmte beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km / u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Volvo V60 te beperken.

 • Stop de motor van uw Volvo V60 als u verder gaat dan 100 °:

  Wees niet gehaast, in een omstandigheid van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij breekt.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u een deel van de warmte uit het motorblok afvoeren, het is een efficiënt antwoord. En zet daarentegen uw airconditioner uit, die warmte creëert.

Als je meer tutorials over de Volvo V60 nodig hebt, ga dan naar onze Volvo V60-categorie.

Weiterlesen:
Hoe klap ik de achterbank neer in mijn Volvo V60?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector