Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wat veroorzaakt oververhitting van mijn Volvo XC90?

Een van de meest irritante problemen die op een Volvo XC90 kan voorkomen, is het waarnemen van de temperatuurmeter. In werkelijkheid is een meter die boven de 90/100 ° uitkomt meestal een teken dat uw Volvo XC90 warmt op. Als u in dit geval bent, heeft u de goede beslissing genomen om deze websitelink te bekijken, omdat we het u gemakkelijker zullen maken om de bron te identificeren en de induce te begrijpen. Om dit mogelijk te maken, zullen we eerst kijken naar de verklaringen voor oververhitting van de motor en de gevaren die u loopt, en ten tweede welke antwoorden beschikbaar zijn om dit fenomeen te stoppen.

Waarom raakt mijn Volvo XC90 oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Volvo XC90 die warm wordt, is een symptoom van ernstige problemen. Je moet niet denken dat je het later wel gaat redden, want als je dat wel doet, loop je het risico onomkeerbaar de motor van je auto te verwonden. In werkelijkheid Als uw Volvo XC90 opwarmt en u blijft rijden, riskeert u gewoon het breken van uw automotor. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, waardoor warmte wordt opgewekt. Deze warmte moet worden gereguleerd omdat het de motoronderdelen kan beschadigen. Als u witte rook uit uw motor ziet komen en u voelt vermogensverlies, uw Volvo XC90 warmt op en u verwondt uw motor, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een opwarming van de Volvo XC90?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u herhaaldelijk zonder koelvloeistof komt te zitten en uw systeem regelmatig bijvult, is er mogelijk een lek, dus laat uw systeem op lekken controleren. Het is ook aannemelijk dat het uw cilinderkoppakking is die defect is, in dat geval zou u “mayonaise” moeten zien in het gebied van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  De functie van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor op optimale temperatuur is, als deze beschadigd is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Volvo XC90 opwarmen. Controleer de staat.

 • Een geblokkeerde radiator

  Desalniettemin is dit scenario niet zo gebruikelijk, als uw radiator erg vies is of verstopt is met onzuivere stoffen, zullen de koelribben hun rol niet meer vervullen en op warme dagen kan uw Volvo XC90 oververhit raken.

 • Een ventilator die niet meer werkt

  Zorg ervoor dat u de staat en prestaties van uw ventilator onderzoekt, naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Volvo XC90, heeft deze een beslissende taak bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van een storing en reizen met lage snelheid, zal uw auto onvermijdelijk opwarmen.

 • Een beschadigde waterpomp

  Ten slotte is het aannemelijk dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. In werkelijkheid is het zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te laten draaien, in het geval dat er een storing optreedt, stopt deze actie en wordt uw Volvo XC90 warm. Dit kan worden veroorzaakt door een defecte riem die uw pomp heeft gebroken. Als dit uw geval is, ga dan naar uw garage.

Hoe kan ik de problemen van een opwarming van de Volvo XC90 oplossen?

Naast het controleren van alle onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw Volvo XC90 opwarmt, zult u de juiste beslissingen moeten nemen om de risico’s te beperken in het geval dat uw voertuig warm wordt en u geen andere oplossing heeft dan naar huis te gaan of te gaan naar uw reparatiewerkplaats.

Hier zijn een enkele tips als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte van de motor beperken. Probeer echter in de 5e versnelling te blijven met 70/80 km / u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Volvo XC90 te regelen.

 • Stop de motor van uw Volvo XC90 als u boven 100 ° gaat:

  Wees niet gehaast, in geval van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij breekt.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u een deel van de warmte uit het motorblok verwijderen, het is een handig antwoord. En zet daarentegen uw airconditioner uit, die warmte creëert.

Kijk voor meer tips over de Volvo XC90 in de categorie Volvo XC90.

Weiterlesen:
Hoe wordt Volvo XC90 gesleept?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector