Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wegligging problemen Volvo XC60

In dit artikel gaan we kijken naar een probleem dat gevaarlijk kan zijn. Als je iets merkt handling of grip problemen op uw Volvo XC60 , is het essentieel dat u voorzichtig rijdt en er snel voor zorgt. Ons team heeft deze richtlijn opgesteld om u te helpen deze op te lossen. Eerst kijken we snel naar de belangrijkste onderdelen die voor een goede wegligging zorgen, daarna bekijken we waarom uw Volvo XC60 de weg niet meer vasthoudt en ten slotte bekijken we hoe u uw gripproblemen kunt oplossen. .

Wat zijn de belangrijkste elementen die zorgen voor een uitstekende wegligging en wegligging op een Volvo XC60?

We beginnen dit artikel met een korte uitleg van de belangrijkste onderdelen die voor een goede wegligging van uw Volvo XC60 zorgen. Het is essentieel om te weten dat de grip van een voertuig een wetenschap op zich is. Het zal daarom van veel punten afhangen, we zullen hieronder de belangrijkste beschrijven die kunnen worden beïnvloed:

 • Schokdempers: De belangrijkste onderdelen van uw weggedrag, ze zorgen permanent voor het contact tussen de wielen en de weg. Ze absorberen alle schokken en gaten op de weg.
 • Banden: het zijn degenen die de grip van uw Volvo XC60 op de weg garanderen, hoe zachter ze zijn, hoe meer grip u heeft, maar hoe sneller ze kapot gaan, hoe harder ze zijn, hoe minder grip u heeft, maar de ze zijn resistenter. Temperatuur beïnvloedt hun slijtage. Hun grootte speelt ook op grip, hoe breder ze zijn, hoe meer contact met de grond aanzienlijk zal zijn.
 • Het zwaartepunt: hoe hoger je auto zal zijn, hoe meer hij in de bochten zal hellen en bijgevolg de wegligging zal verliezen, daarom hebben sportwagens met een laag profiel beter grip dan zeer hoge 4 × 4’s
 • Wheel Alignment: Met deze aanpassing kunt u de verticale hoek van de wielen van uw auto regelen, het is dus belangrijk voor de grip van uw auto en de slijtage van uw banden. Deze aanpassing is zeer nauwkeurig en moet worden uitgevoerd door professionals.
Weiterlesen:
Hoe kan ik een vergrendelde sleutel op mijn Volvo XC60 repareren?

.

Er zijn veel andere onderdelen waarmee u rekening moet houden, zoals wielbasis, bodemvrijheid, chassisstijfheid, gewicht en aerodynamica …

Waarom heeft mijn Volvo XC60 problemen met het weggedrag of de grip van mijn auto?

We gaan nu verder met het deel dat u het meest aangaat, waarom heeft mijn Volvo XC60 afhandelingsproblemen? Zoals we hierboven hebben uitgelegd, zijn er nogal wat elementen waarmee u rekening moet houden om uw auto een goede grip te geven, maar er zijn er maar weinig die in de loop van de tijd kunnen evolueren, de meeste zijn inherent aan de constructie van het voertuig, we zullen ontdekken meteen degenen die uw weggedrag en weg kunnen belemmeren, en waarom:

 • Zoals we hierboven beschreven, heeft het rubber van de banden een cruciale functie in de goede wegligging van uw auto, als uw banden dood zijn, heeft u mogelijk problemen van wegligging op natte weg in eerste instantie en wanneer u het «koord» bereikt, zelfs op droge wegen.
 • Dode schokdempers: Als uw schokdempers dood zijn, zal uw auto de oneffenheden van de weg niet meer effectief kunnen absorberen en zal hij vaak “zweven”, wat zal resulteren in een slechte verdeling van de massa over de auto en het zwaartepunt verschuiven. de auto. U riskeert uitglijden in de bochten.
 • Het risico bij een verkeerde uitlijning is dat uw grondcontactgebied wordt verkleind door een te open of te gesloten wielhoek, dan heeft u gripproblemen.
 • Een stuurprobleem: Last but not least, het laatste belangrijke onderdeel voor een goede wegligging is dat alle elementen van je besturing in goede staat moeten zijn. De meest klassieke omstandigheid is dat je stabilisatorstang of de stille blokken van je stuurdriehoeken dood zijn. Het gevolg is een vertraging in uw manier van veranderen.
Weiterlesen:
Prijs schokdemper vervangen voor Volvo XC60?

Hoe lost u de afhandelingsproblemen op?

We gaan nu verder met de verschillende oplossingen voor corrigeer uw wegliggingsproblemen op uw Volvo XC60 .

 • Banden: Niets is minder ingewikkeld, vervang gewoon uw banden, controleer ze zorgvuldig en vervang ze wanneer u bij de visuele indicator in de groeven van uw banden komt. Voor een paar banden is het doorgaans nodig om tussen de 100 en 200 euro te rekenen.
 • Schokdempers: Idem, dode schokdempers moeten worden vervangen, als je wilt weten wanneer je de schokdempers van een Volvo XC60 moet vervangen, bekijk dan ons artikel over dit onderwerp. De prijs kan behoorlijk variëren, maar u moet minimaal 400 € rekenen
 • Wieluitlijning: u moet naar uw garage gaan om het op te lossen, het kost u minder dan 100 €?
 • Besturing: Als u problemen heeft met de bediening op de Volvo XC60 vanwege uw besturing, kunnen er enkele elementen betrokken zijn, in dat geval moet u deze elementen volledig controleren, het beste is om een ​​professional te bellen.

Mocht u nog vragen hebben over de Volvo XC60, aarzel dan niet om onze Volvo XC60 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector