Automakeover.nl

Vragen en antwoorden
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Welke dokter is voor de intieme zone?

Wanneer moet je naar een dokter voor jeuk in de intieme zone?

Wanneer een arts raadplegen:

Vrouwen moeten een arts raadplegen als de jeuk langer dan een paar dagen aanhoudt, ernstig is of symptomen ontwikkelt die wijzen op een infectie (zoals pijn of afscheiding).

Welke huidziekten zijn er in het intieme gebied?

 • Schimmel in het genitale gebied (mycosen) Schimmelinfecties in het genitale gebied (genitale schimmel) komen bijzonder vaak voor. …
 • Jeuk en brandend gevoel in het intieme gebied — eczeem. …
 • Wat is genitale herpes (genitale herpes)? …
 • Genitale wratten in de intieme zone. …
 • Jeuk in de intieme zone: diagnose lichen sclerosus.

Wat kan er gedaan worden tegen ontstekingen in de intieme zone?

Antibiotica worden gebruikt om bacteriële infecties te behandelen. Om de zure vaginale omgeving te herstellen, worden middelen die melkzuurbacteriën en oestrogeen bevatten in de vagina gebracht. Een schimmelinfectie wordt behandeld met zalfjes of zetpillen tegen schimmels (antischimmelmiddelen).

Welke dokter voor vaginale ontsteking?

Patiënten met gynaecologische klachten komen keer op keer naar de huisartsenpraktijk. Hieronder vindt u een overzicht van de diagnose en behandeling van de meest voorkomende gynaecologische consultaties.

Artsen leggen uit: jeuk en brandwonden in het intieme gebied — wat te doen? ?

28 gerelateerde vragen gevonden

Hoe ziet een ontstoken vagina eruit?

Symptomen van een vaginale infectie
 1. jeuk en brandend gevoel in de vagina.
 2. af en toe pijn tijdens geslachtsgemeenschap.
 3. Ongemak bij het plassen.
 4. pijnlijke blaren bij de ingang van de vagina en de schaamlippen.
 5. bloeden.
 6. gezwollen en rode schaamlippen.
 7. Zwelling bij de ingang van de vagina.
Weiterlesen:
Welke sterrenbeelden houden van vuile praat?

Hoe ziet een zieke vagina eruit?

Typisch is een porseleinachtige witte verkleuring en verhoorning van de aangetaste huidgebieden. Dit kan leiden tot krimp van de schaamlippen en vernauwing van de vaginale opening. De diagnose wordt meestal gesteld door het nemen van een monster (biopsie).

Hoe ziet een ontstoken schaamlippen eruit?

Bartholinitis veroorzaakt roodheid en zwelling (meestal aan één kant) in het onderste derde deel van een van de kleine en grote schaamlippen. Deze zwelling kan de grootte van een kippenei of zelfs een tennisbal bereiken en is erg pijnlijk. Veel patiënten klagen ook over pijn bij het zitten of lopen.

Is vaginale ontsteking gevaarlijk?

Complicaties van vaginale ontsteking treden echter op wanneer de ziekteverwekker zich verspreidt naar de baarmoederhals of de eileiders en eierstokken. Dit kan leiden tot ontsteking van de baarmoeder of ontsteking van de eileiders en eierstokken (adnexitis), wat zelfs kan leiden tot onvruchtbaarheid.

Wat als je een knobbeltje in je vagina hebt?

De kleine klieren aan weerszijden van de vaginale opening, de klieren van Bartholin genaamd, kunnen verstopt raken. Als gevolg hiervan hopen zich vloeistoffen op, zwelt de klier op en ontwikkelt zich een cyste. Cysten kunnen zo klein zijn als een erwt, zo groot als een golfbal of zelfs groter.

Moet je de intieme zone crèmen?

«Gezonde schaamlippen hebben in principe geen speciale zorg nodig», legt Dr. Tymiec en vervolgt: «Iedereen die al problemen heeft, moet het intieme gebied alleen reinigen met water of zeer milde waslotions. Mijn tip: waslotions zoals Multigyn FemiWash, Sagella Polygyn of Deumavan. «

Weiterlesen:
Welke vingerlengte onthult?

Hoe ziet vulvaire kanker eruit?

Het meest voorkomende en meestal enige symptoom is ernstige jeuk van het uitwendige genitale gebied. Bovendien kunnen zich kleine, roodachtige, licht verheven plekjes of witte, verharde zwellingen (leukoplakie) vormen, die kunnen worden verward met littekens of wratten. Er kunnen ook kleine erosies optreden.

Welke crème voor ontstekingen in het intieme gebied?

Nystalocal® kan ook worden gebruikt voor anaal/perianaal eczeem en jeukende infecties in het genitale gebied zoals balanitis/balanoposthitis. De zalf is geurloos, makkelijk afwasbaar met water en nu verkrijgbaar in een nieuw verpakkingsdesign. …

Wat te doen als het jeukt en brandt in de intieme zone?

In principe helpt de juiste intieme hygiëne in veel gevallen om infectie te voorkomen en zo een branderig gevoel in de vagina te voorkomen. Helder water of huidneutrale, zachte waslotions zijn voldoende om de buitenste intieme zone voorzichtig te reinigen.

Wat betekent het als het intieme gebied jeukt?

Veelvoorkomende oorzaken van jeuk in de intieme zone zijn bacteriële vaginose en vaginale spruw. Andere mogelijke oorzaken zijn allergische reacties, virale infecties of zelfs seksueel overdraagbare ziekteverwekkers. Om jeuk in het intieme gebied te verlichten, moet de oorzaak worden gevonden en behandeld.

Waarom jeukt mijn vagina ‘s nachts?

Bacteriën kunnen ook verantwoordelijk zijn voor de jeuk, vooral Gardnerella komt veel voor. Ze kunnen bacteriële vaginose veroorzaken. Bacteriën die tijdens geslachtsgemeenschap worden overgedragen, zoals chlamydia en gonokokken, veroorzaken vaak ernstige vaginale jeuk, maar kunnen ook zonder symptomen overgaan.

Waarom doet mijn intieme zone pijn?

pijn in het intieme gebied

Infecties veroorzaakt door schimmels (vaginale schimmel) en bacteriën kunnen ook leiden tot jeuk, branderigheid en pijn in het genitale gebied. Bovendien kunnen huidziekten zoals psoriasis of lichen sclerosus of neurodermitis pijn in het genitale gebied veroorzaken.

Weiterlesen:
Wat betekent F9 op het toetsenbord?

Kan een vaginale infectie vanzelf genezen?

Ontsteking van de vagina (colpitis)

Als de diagnose vroeg wordt gesteld, geneest een vaginale infectie binnen een paar dagen. Indien onbehandeld, kan de infectie zich ophopen in inwendige organen zoals de eileiders en eierstokken, wat soms leidt tot ontsteking en onvruchtbaarheid.

Kan bepanthen in de vagina worden gebruikt?

Kan ik Bepanthen® in de intieme zone gebruiken? Ja, Bepanthen® wondgenezende zalf kan gebruikt worden bij kleine wondjes in de intieme zone.

Wat helpt tegen ontstekingen van de schaamlippen?

Milde vormen van ontsteking kunnen soms met succes worden behandeld met zitbaden met desinfecterende toevoegingen. Als de pijn ernstig is, zijn antibiotica en ontstekingsremmende medicijnen vaak nodig. De voorkeursbehandeling voor een abces is een operatie.

Wat steekt er uit de vagina?

In extreme gevallen steekt de baarmoeder geheel of gedeeltelijk uit de vagina. Artsen spreken dan van een baarmoederverzakking of een verzakte baarmoeder. De symptomen zijn hier duidelijk: de baarmoeder is van buitenaf visueel te zien.

Kan branden in de vagina psychologisch zijn?

Veel vaginale infecties worden veroorzaakt door bacteriën. Onderzoekers hebben ontdekt dat psychosociale stress de groei van bacteriën en de daarmee gepaard gaande problemen in de vagina bevordert.

Kun je vaginale kanker voelen?

In de meeste gevallen veroorzaakt vaginale kanker pas symptomen in een vergevorderd stadium van de ziekte. De precancereuze stadia VaIN I, II en III veroorzaken meestal geen symptomen. De eerste tekenen van vaginale kanker zijn meer vaginale afscheiding of ongewone bloedingen tussen de menstruaties door.

Welke kleur heeft een gezonde vagina?

Gezonde afscheiding ziet er helder tot melkachtig uit en heeft een «vagina-achtige» geur die meestal kan worden omschreven als licht zuur of muf.

Weiterlesen:
Wat is het verschil tussen poriën en mee-eters?

Wat gebeurt er als een stoelgang de vagina binnendringt?

Bij kinderen worden vaginale infecties meestal veroorzaakt door bacteriën uit de anus. Deze bacteriën kunnen de vagina binnendringen wanneer meisjes, vooral meisjes tussen de 2 en 6 jaar, van achteren naar voren vegen na een stoelgang of wanneer ze het genitale gebied niet goed schoonmaken.

Vorige artikel

Welke boete voor kleine schade?

Volgende artikel

Hoe rotte kwarteleitjes te herkennen?

Ссылка на основную публикацию