Automakeover.nl

Vragen en antwoorden
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wie is aansprakelijk voor onverzekerde verzending?

Wie draagt ​​het verzendrisico bij particuliere verkoop?

Aankoop van particulier

Het Duitse Burgerlijk Wetboek (Bürgerliches Gesetzbuch, BGB) geeft duidelijke regels voor zogenaamde postorderverkoop: Als de verkoper het verkochte artikel op verzoek van de koper verzendt, gaat het verzendrisico over op de koper zodra de verkoper de artikel naar de koeriersdienst of het postkantoor (§ 447 BGB).

Wie is aansprakelijk als een zending niet aankomt?

Volgens § 425 I HGB is de vervoerder aansprakelijk voor schade veroorzaakt door verlies of beschadiging van de goederen in de periode van aanvaarding voor vervoer tot aan de levering of door overschrijding van de leveringstermijn.

Wie draagt ​​het transportrisico op Ebay?

Het transportrisico gaat over van de verkoper op de koper zodra de koper het gekochte object aan de vervoerder heeft overgedragen. Bij een dergelijke postorderaankoop is de verkoper slechts aansprakelijk tot het moment waarop de goederen aan de vervoerder (bijvoorbeeld de expediteur) worden overhandigd.

Wie is verantwoordelijk voor de verzending?

Bij een onverzekerde verzendmethode krijg je geen geld terug als de goederen zoekraken of beschadigd raken. Voor commerciële verkopers ligt de situatie anders. Zij zijn verantwoordelijk voor de goederen totdat ze de koper bereiken. Verzekerd verzenden is voor u dus niet nodig.

Uitdaging WBS: Moet de klant betalen voor schade bij onverzekerde verzending? | Kantoor WBS

33 gerelateerde vragen gevonden

Wie is aansprakelijk voor de afzender of ontvanger?

Pas als het pakket nog steeds niet is aangekomen, kan de afzender de vervoerder aansprakelijk stellen en terugbetaling van de betaalde toeslag eisen. Als klant of ontvanger van het pakket heb je sowieso een herroepingsrecht van 14 dagen richting commerciële dealers.

Weiterlesen:
Welke ziekten voor zorgniveau 3?

Wie is aansprakelijk bij particuliere verkoop?

Volgens § 433 van het Duitse Burgerlijk Wetboek (BGB) is een onderhandse verkoop in wezen een koopovereenkomst zoals elke andere. Daarom is de verkoper wettelijk verplicht tot de zogenaamde garantie. Dit betekent dat de verkoper verantwoordelijk is voor gebreken aan zijn goederen.

Wie is aansprakelijk voor transportschade op eBay?

De belangrijkste zaken in het kort: Een commerciële verkoper is tegenover particuliere klanten aansprakelijk voor transportschade of het zoekraken van het artikel in de post. Particuliere verkopers dragen geen transportrisico.

Wie is aansprakelijk voor onjuiste verpakking?

Onvoldoende verpakking

In principe draagt ​​de koper bij een dergelijke transactie het zogenaamde transportrisico, § 447 BGB.

Wie is aansprakelijk voor transportschade van DHL?

Een postorderverkoop vindt in principe plaats tussen particulieren in overeenstemming met artikel 447 van het Duitse Burgerlijk Wetboek. Hierin staat dat het risico van transportschade overgaat van de verkoper op de koper wanneer de levering wordt overgedragen aan de vervoerder en de koper dus het risico van de verzending draagt.

Wat kan ik doen als een zending goederen niet aankomt?

Als u een zending goederen niet ontvangt, kunt u de verkoper hiervan op de hoogte stellen. U kunt geen aanspraak maken op een vervanging. Bij onverzekerde pakketverzending zijn er altijd problemen met het leveren van bewijs, omdat de verkoper desgevallend het bewijs moet leveren dat de goederen zijn overhandigd.

Wat te doen als een onverzekerd pakket niet aankomt?

Als uw pakket onverzekerd is verzonden en nog steeds niet is aangekomen, is de afzender of u als ontvanger aansprakelijk, afhankelijk van de situatie. Gaat het om een ​​commerciële aankoop, zoals op het online platform Amazon, dan ben jij als ontvanger niet aansprakelijk voor het transport. Het risico ligt bij de verkoper.

Weiterlesen:
Kunnen longwormen van kat op mens worden overgedragen?

Is een zending verzekerd op het postkantoor?

De belangrijkste zaken in het kort: Kleine artikelen kunt u voordeliger versturen met de speciale verzendmethode “Boeken en goederen consignatie”. Het is belangrijk om het te markeren met «BüWa». In de regel worden de goederen onverzekerd verzonden en zonder trackingnummer voor het volgen van de zending.

Wat betekent onverzekerde verzending?

Uitleg van het begrip onverzekerde verzending

In wezen bepaalt de zogenaamde risico-overgang of de koper of verkoper het risico draagt. De zending als verzekerde of onverzekerde zending daarentegen heeft vooral invloed op de vraag of de rederij aansprakelijk is.

Heb je het recht om een ​​privéaankoop terug te sturen?

Dat klopt tenminste: er is geen recht op ruilen of retourneren voor privéverkopen — of het nu op een rommelmarkt, op Ebay of in advertenties is.

Wie is aansprakelijk voor verborgen transportschade?

De vervoerder is aansprakelijk voor verlies van en schade aan de ten vervoer aanvaarde goederen. De vervoerder kan aansprakelijk worden gesteld voor schade tijdens het vervoer die is ontstaan ​​tijdens de tijd dat de goederen onder zijn hoede waren.

Hoe is DHL aansprakelijk als de zending verloren of beschadigd raakt?

Als de inhoud van een pakket beschadigd is of het pakket de ontvanger helemaal niet bereikt, zijn de aanbieders meestal aansprakelijk tot een waarde tussen de 500 en 750 euro, aldus Julian Graf van het consumentenadviescentrum van Noordrijn-Westfalen.

Wanneer moet transportschade worden gemeld?

Duidelijke schade moet binnen 24 uur worden gemeld. «Verborgen schade» moet onmiddellijk (maar uiterlijk binnen 7 kalenderdagen schriftelijk, ook per fax) aan de leverancier worden gemeld. Maak daarom direct een zending open en controleer het aantal, type en beschadigingen.

Weiterlesen:
Kan bloedvergiftiging vanzelf verdwijnen?

Hoe werkt verzending op eBay-advertenties?

Kopers die artikelen betalen met Veilig afrekenen, voeren hun verzendadres in tijdens het afrekenen. Als verkopers een DHL-product hebben geselecteerd, kunnen ze na een succesvolle verkoop direct een verzendlabel kopen via de eBay-advertentiewebsite of -apps.

Wat te doen als een DHL-pakket beschadigd aankomt?

Als een zending beschadigd is of onderdelen van de inhoud ontbreken, dien dan eenvoudig een schademelding in via DHL. Deze wordt aangetekend en de pakketdienst zorgt er vervolgens voor dat je zo snel mogelijk een vervangend exemplaar krijgt. Hiervoor heb je wat informatie nodig zoals het trackingnummer.

Wat is de juridische situatie bij particuliere verkoop?

Bij online onderhandse verkoop hebben kopers geen herroepingsrecht van 14 dagen. In principe heb je echter recht op garantie (aansprakelijkheid voor materiaalfouten) als het gekochte artikel gebreken vertoont. Particuliere verkopers moeten daarom de goederen in detail beschrijven en alle gebreken opsommen om zichzelf te beschermen.

Kan een particuliere verkoper aansprakelijkheid voor materiële gebreken uitsluiten?

Particuliere verkopers kunnen ook aansprakelijkheid uitsluiten voor de verkoop van individuele nieuwe goederen. Als u goederen vaak met dezelfde bewoordingen te koop aanbiedt, moet dit in de artikelbeschrijving worden vermeld: Ik beperk de aansprakelijkheid voor gebreken tot één jaar na levering van het artikel.

Wat kost een verzekerde zending?

Al vanaf € 5,49 bereikt uw pakket snel en veilig de ontvanger — inclusief aansprakelijkheid tot € 500.

Waar moet ik op letten bij het verzenden van goederen?

Hoe verstuur ik een zending boeken en goederen? De zending boeken en goederen kan worden afgeleverd via de brievenbus of in alle filialen van Deutsche Post. Opgemerkt moet worden dat de zending is gemarkeerd met «BÜWA» boven het adres. Een postlijst is niet vereist.

Weiterlesen:
Hoe snel werkt rattengif bij honden?
Vorige artikel

Wat is het kruid in Boba Fett?

Volgende artikel

Hoeveel meer verdien je in Zwitserland dan in Duitsland?

Ссылка на основную публикацию